↑ Return to Dunavski kup

Odštampajte Page

Propozicije

DKlogo_23

MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA KUP TRKA MASTERA I AMATERA

XXIII DUNAVSKI KUP 2015

P R O P O Z I C I J E

 

 Organizator: Biciklistički klub „Elite” u saradnji sa klubovima kojima Organizacija „Dunavskog kupa” poveri organizaciju pojedinih trka.

 

Pravo učešća imaju masteri A-B (30+), st.masteri C-D (50+), amateri, kadeti (U17), ml.kadeti (U15), žene (elit-women, cfa-women i masters-women), i juniorke.

Takmičari moraju biti osigurani za slučaj nezgode, kao i lekarski pregledani, što dokazuju UCI licencom za 2015 godinu. Za slučaj jednodnevne lecence (samo za punoletne) potrebna je važeća polisa osiguranja za slučaj nezgode, lekarski pregled ne stariji od 6 meseci i popunjen Zahtev za učešće. Na trci u Mađarskoj ne važe jednodnevne licence i potrebno je dodatno ino-osiguranje.

 

Prijave prema Programu, 60 minuta (najkasnije 15 minuta) pre starta.

 

Startni broj – na svim trkama osim ciklo-krosa obavezni su dupli startni brojevi koji se kupuju po  ceni od 2 eura u dinarskoj protuvrednosti prilikom prvog učešća i posle finalne trke, kao suvenir ostaju učesniku.

U slučaju gubitka jednog ili oba broja, uz pismenu izjavu i doplatu od 2000 RSD takmičar dobija novi komplet brojeva.

Na trkama u Mađarskoj i BiH koriste se posebni startni brojevi, koji se posle trke vraćaju Organizatoru.

 

Kotizacija za učešće  je po trci, odnosno poluetapi:

– 5 eura u dinarskoj protuvrednosti, po takmičaru, uplatom najkasnije tri dana pre održavanja trke na žiro račun BK „Elite” 340-4918-17 sa pozivom na broj trke, ili uplata na dan trke, prilikom prijave;

– za mlađe kategorije ženskog pola: gratis

– na trkama u Mađarskoj: 10 eura bez obzira na kategoriju.

 

Prateći programi:

° Dunavski para-cycling kup (osobe sa invaliditetom)

* Mali dunavski kup (U13),

 

Raspored trka: otvaranje kupa je 8.marta u Novom Sadu. Voziće se 17 trka + Finale prema Programu trka. Raspored trka pratećih programa označen je u Programu trka.

 

Ocenjivanje: Takmičari svih kategorija startuju i voze zajedno (osim u „H” hendikep trci gde ml.kadeti, st.masteri i kategorij ženskog pola startuju sa 2 minuta prednosti). Svi takmičari za start u ciklusu dobijaju po 1 bod. U svakoj trci boduje se prvih tridesetpet takmičara bez obzira na kategoriju i to: 50-45-41-38-35-32-30-28-27-26-25-24…4-3-2-1. Svi ostali plasirani takmičari osvajaju po 1 bod. Na prolaznim ciljevima boduju se prva dva takmičara sa 3 i 1. Svi postignuti bodovi sabiraju se za konačni generalni plasman s tim da se bodovi sa dva najslabija plasmana ne računaju kao ni eventualni bodovi sa prolaznih ciljeva na istim (i neučešće je najslabiji plasman). Poslednja trka ciklusa (finale) vozi se u dve poluetape uz bonifikaciju za prva tri takmičara u obe poluetape sa 15-10-5 sekundi, a konačni rezultati finalne trke (po ukupnom vremenu) boduju se dvostruko. U konačnom generalnom plasmanu za slučaj istog broja bodova odlučuje finale.

Za generalni plasman sportskih grupa (klubova) sabiraju se svi osvojeni bodovi u generalnom pojedinačnom plasmanu svakog takmičara iste sportske grupe.

Za generalni plasman prolaznih ciljeva za „zelenu majicu” računaju se svi osvojeni bodovi na istim.

Za generalni plasman u brdskoj vožnji za „plavu majicu” boduje se prvih deset vozača u svakoj brdskoj trci sa 20-18-16…4-2, i na brdskim ciljevima prva četiri vozača sa 5-3-2-1.

Za generalni plasman na neasfaltnim podlogama za „belu majicu” računaju se svi odvojeni bodovi na ciklo-kros i MTB trkama.

Za generalni plasman na hronometar za „crvenu majicu” računaju se svi osvojeni bodovi na klasičnim i brdskim hronometrima.

 

Opšte odredbe: trke se voze po Pravilniku UCI, važećim saobraćajnim propisima i ovim Propozicijama. Trke se voze u uslovima saobraćaja uz obezbeđenje saobraćajne policije u režimu kolone pod pratnjom. Mogu se voziti bicikli svih tipova sa ispravnim kočnicama osim bicikla sa direktnim (“fiks”) prenosom. Izuzetak su 3. 4. i 17.trka na kojima je obavezan MTB. Takmičari su dužni da nose zaštitne kacige za sve vreme trke (i u zagrevanju i zatvorenoj vožnji).

Defekti i kvarovi se otklanjaju isključivo izvan kolovoza uz desnu ivicu puta. Opšti mehaničar je ispred glavne grupe. Pružanje pomoći između takmičara dozvoljeno je samo u smislu otklanjanja kvara na biciklu. „Metla” vozilo nije obavezno.

Radio veza između takmičara kao i takmičara i  ekipne pratnje nije dozvoljena.

Trenutni generalni plasman prema pojedinim klasifikacijama (pojedinačni, brdski, prolazni ciljevi, hronometar kao i po raznim kategorijama) objavljivaće se na www.danubecup.org posle 6.trke.

Ukoliko Organizator obezbedi odgovarajuće zvanične liderske majice, vodeći takmičar (u pojedinim klasifikacijama) dužan je da obuče istu na ceremonijalu pre starta trke i da je nosi za vreme takmičenja. Na liderskim majicama mogu biti uz reklame zvaničnih sponzora „Dunavskog kupa“ i druge reklame shodno Pravilniku UCI.

Učesnici su dužni da potpišu potpisnu listu najkasnije 10 minuta pre starta. Tako potvrđuju da su upoznati sa sadržinom ovih Propozicija i da voze na svoju vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne nezgode pričinjene od samih učesnika ili trećih lica.

Osvajači medalja po trkama, obavezni su da se na ceremonijalu dodele medalja pojave u biciklističkoj opremi. U protivnom, gube osvojene bodove za generalni plasman.

 

Antidoping kontrola je moguća na pojedinim trkama a sprovodiće je inspektori ADAS-a. Pored vodećeg takmičara u apsolutnom generalnom plasmanu biće testiran još po jedan takmičar.

Kazne: po Kodeksu kazni BSS i Kodeksu kazni „Dunavskog kupa”.

Troškovi: Organizatori trka snose troškove organizacije, sudija, delegata ODK, nagrada i osveženja, dok ostali troškovi padaju na teret samih učesnika.

 

Nagrade:

– u svakoj trci nagradiće se tri prvoplasirana takmičara (apsolut.kategorija) medaljama

– u apsolutnom generalnom plasmanu nagradiće se prvih 10 takmičara praktičnim nagradama

– pobedniku pripada žuta majica i zlatna amfora “Dunavski kup 2015″

– najuspešniji takmičar ukupno na prolaznim ciljevima dobija „zelenu majicu” i pehar

– najuspešniji takmičar ukupno na nasfaltnim podlogama dobija „belu majicu” i pehar

– najuspešniji takmičar ukupnou brdskoj vožnji dobija „plavu majicu” i pehar

– najuspešniji takmičar ukupno na hronometrima dobija „crvenu majicu” i pehar

– najuspešnijoj sportskoj grupi (klubu) pripada mala zlatna amfora „Dunavski kup 2015”

– tri najuspešnija takmičara u generalnom plasmanu po kategorijama dobijaju medalje

– specijalne nagrade.

Osvajači nagrada dužni su da pristvuju ceremonijalu proglašenja pobednika, te da lično preuzmu osvojenu nagradu od službenog lica trke. U protivnom gube pravo na istu.

 

Napomene:  Eventualne izmene ili dopune Propozicija za pojedine trke organizator će objaviti jedan sat pre starta određene trke.

U slučaju dve trke u danu, Organizator obezbeđuje osveženje za učesnike prijavljene za obe trke, dok pratioci, navijači i takmičari prijavljeni samo za jednu trku mogu kupiti „bon” za osveženje prilikom prijave (10-60 minuta pre starta prepodnevne trke).

Na pojedinim trka biće organizovana TOMBOLA sa vrednim poklonima.

Eventualno odlaganje ili otkazivanje pojedinih trka iz ciklusa objaviće se najkasnije pet dana pre termina određene trke na www.danubecup.org.

Trke se voze po svim vremenskim uslovima.

Organizator

Trajni link do ovog članka: http://danubecup.org/wp/?page_id=175