«

»

Odštampajte Post

29. DUNAVSKI KUP 2021 – Generalne Propozicije

Organizator: Biciklistički klub „Elite” u saradnji sa drugim subjektima kojima Organizacija „Dunavski kup” poveri organizovanje i održavanje pojedinih trka 29. ciklusa.

Pravo učešća imaju masteri A (30+), B (40+), C (50+), D (60+), amateri (cfa), kadeti (U17+U15), žene (elitW+U19W+U17W) sa UCI licencom za 2021. godinu, odnosno za neregistrovane takmičare (individualci) sa važećom polisom osiguranja za slučaj nezgode pri bavljenju biciklizmom i potvrdom o lekarskom pregledu ne starijom od šest meseci. Ekipe čini 2-6 takmičara i u ženskoj i u muškoj konkurenciji a mogu biti kombinovane po uzrastu. Jedan klub može imati više ekipa, a pripadnost takmičara određenoj ekipi određuje predstavnik kluba pismeno prilikom potvrde prijave pred start.

Prijave prema Programu, na zvaničnom Prijavnom formularu Dunavskog kupa e-poštom na adresu t2tarjan@gmail.com najkasnije 48 sati pre starta (zakasnele prijave se ne uvažavaju), ili naknadno na mestu starta 60 minuta (najkasnije 15 minuta) pre starta.

Kotizacija za učešće je po takmičaru 1.000 rsd po danu, a za ciklo-kros trku 400 rsd. Za sve kategorije ženskog pola gratis. Za naknadne usmene prijave na mestu starta kotizacija je sa +50% i to za sve takmičare bez obzira na pol.

Startni brojevi: obavezni su novi originalni dupli startni brojevi, koji se kupuju prilikom prvog starta po ceni od 300 rsd i ostaju u vlasništvu takmičara. Pobednik 28. ciklusa ima broj 1 na žutoj osnovi, dok ostali takmičari imaju brojeve na beloj osnovi a takmičarke brojeve na roza osnovi. Gubitkom jednog ili oba startna broja doplata za nove brojeve je 1.000 rsd. Startni brojevi iz ranijih ciklusa ne važe.

Ocenjivanje: Takmičari svih kategorija startuju i voze zajedno osim u trkama gde Organizator obezbedi odvojen start takmičarkama. Svi takmičari/ke za start u ciklusu dobijaju po 1 bod. U svakoj trci boduje se prvih tridesetpet takmičara/ki bez obzira na kategoriju i to: 50-45-41-38-35-32-30-28-27-26-25-24…4-3-2-1. Svi ostali plasirani takmičari/ke osvajaju po 1 bod. U 5. trci (mtb maraton) po ličnom izboru takmičar može da startuje u velikom ili malom maratonu s tim da se veliki maraton boduje dvostruko. Na prolaznim ciljevima boduju se prva dva takmičara sa 3 i 1. Svi postignuti bodovi u trci i na prolaznim ciljevima sabiraju se za konačni generalni plasman. Odustajanje ili diskvalifikacija u određenoj trci znači i gubitak eventualno osvojenih bodova na prolaznim ciljevima trke. Poslednja trka ciklusa (finale) vozi se u dve etape, a konačni rezultati finalne trke (po ukupnom vremenu) boduju se dvostruko. U konačnom generalnom plasmanu za slučaj istog broja bodova odlučuje finale.
Za generalni plasman sportskih grupa (klubova) sabiraju se po trkama osvojeni bodovi svih takmičara određene ekipe i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Bodovi osvojeni na prolaznim ciljevima ne ulaze u ekipni plasma.
Za generalni plasman prolaznih ciljeva računaju se svi osvojeni bodovi na istim.

Opšte odredbe: Trke se voze po Pravilniku UCI, važećim saobraćajnim propisima i ovim Propozicijama. Trke se voze u uslovima saobraćaja u režimu „kolone pod pratnjom“ uz pratnju saobraćajne policije ili na kružnim stazama potpuno zatvorenim za ostali saobraćaj. Mogu se voziti
bicikli svih tipova sa ispravnim kočnicama osim bicikla sa direktnim ("fiks") prenosom. Izuzetak je mtb maraton kada je obavezan mtb. Takmičari su dužni da nose zaštitne kacige za sve vreme trke (i u zagrevanju i u zatvorenoj vožnji).
Defekti i kvarovi se otklanjaju isključivo izvan kolovoza uz desnu ivicu puta. Pružanje pomoći između takmičara dozvoljeno je samo u smislu otklanjanja kvara na biciklu.
Radio veza između takmičara kao i takmičara I ekipne pratnje nije dozvoljena.
Svaka ekipa može imati jedan prateći automobil. Motocikl za pratnju ekipe nije dozvoljen.
Ukoliko Organizator obezbedi odgovarajuće oficijelne liderske majice, vodeći takmičar (u pojedinim klasifikacijama) dužan je da obuče istu na ceremonijalu pre starta trke i da je nosi za vreme takmičenja. Na liderskim majicama mogu biti uz reklame zvaničnih sponzora „Dunavskog kupa“ i druge reklame shodno Pravilniku UCI.
Učesnici su dužni da potpišu potpisnu listu najkasnije 10 minuta pre starta. Tako potvrđuju da su upoznati sa sadržinom ovih Propozicija i da voze na svoju vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne nezgode pričinjene od samih učesnika ili trećih lica.
Sudijski kolegijum imena osvajača medalja objaviće 15 minuta pre početka zvaničnog ceremonijala. Osvajači medalja po trkama, obavezni su da se na poziv Organizatora u ceremonijalnom prostoru pojave najmanje 5 minuta pre dodele medalja i to u biciklističkoj opremi. U protivnom, gube sve osvojene bodove u određenoj trci.

Medicinsko obezbeđenje: na klasičnim drumskim trkama nalazi se u karavanu ispred zaključnog vozila saobraćajne policije, a na ostalim trkama stacionirano je kod mesta starta-cilja.

Antidoping: Antidoping kontrola poverena je ADAS-u.

Kazne: po Kodeksu kazni „Dunavskog kupa”

Troškovi: Organizatori trka snose troškove organizacije, sudija, nagrada I osveženja, dok ostali troškovi padaju na teret samih učesnika.

Nagrade:
-u svakoj trci nagradiće se tri prvoplasirana takmičara apsolutno u ženskoj i muškoj konkurenciji medaljama
-u apsolutnim generalnim plasmanima nagradiće se prvih 10 takmičara/ki praktičnim nagradama
-pobednici pripada roza majica i Zlatna amfora "Dunavski kup 2021"
-pobedniku pripada žuta majica i Zlatna amfora “Dunavski kup 2021”
-najuspešniji takmičar na prolaznim ciljevima: zelena majica i Mala zlatna amfora
-najuspešnijem klubu zbirom generalnih plasmana oba pola pripada Mala zlatna amfora
-tri najuspešnija takmičara u generalnom plasmanu po kategorijama dobija medalje.
Osvajači nagrada dužni su da prisustvuju ceremonijalu proglašenja pobednika, te da lično preuzmu osvojenu nagradu od službenog lica trke. U protivnom gube pravo na istu.

Napomene: *Eventualno odlaganje ili otkazivanje pojedinih trka iz ciklusa objaviće se najkasnije pet dana pre termina određene trke na www.danubecup.org.
**Trke se voze po svim vremenskim uslovima.

Trajni link do ovog članka: http://danubecup.org/wp/?p=1712

Leave a Reply