«

»

Odštampajte Post

29. DUNAVSKI KUP 2021 – Propozicije12. trka

BICIKLISTIČKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE

Biciklistički klub „ZMAJ OD BOSNE“

DUNAVSKI KUP


Datum održavanja: 07.08.2021.god. u 12:00 h start trke u Požarnici.

Mjesto održavanja/okupljanja: Mjesna zajednica Simin Han

Staza: Simin Han U zatvorenoj vožnji do – Požarnica odkle če uslediti start trke i voziti se Gornja Tuzla – Tetima – Dokanj – Breške – G.Obodnica

Dužina staze: 27 kilometara (dva brdska cilja: Huskić i Kasumović i jedan prolazni cilj: Petrović)

Podjela brojeva: od 09:30h do 11:20 h ispred MZ Simin Han

Pravo učešća: Licencirani takmičari za 2021.godinu Sve kategorije (Elita – U23 –Juniori – M.Kadeti – Kadeti – Amateri – Mastersi A,B,C,D I Žene

Prijave na tel/mob:061 728 737 e-mail: trlehajrudin@hotmail.com

Pratnja: Dozvoljena s licencama.

Tehnički sastanak: 11:20 h.

NAPOMENA: U sklopu Premijer lige BiH, vozit će se ujedno i Državno prvenstvo u brdskom hronometru i DUNAVSKI KUP, po pravilniku DUNAVSKOG KUPA.Svaki učesnik Dunavskog KUP-a dužan je platiti kotizaciju za trke u iznosu od 20,00 km 10 eura ili 1200 din za obje trke.

Nagrade: Organizator obezbjeđuje nagrade za trojicu prvoplasiranih u trci bez obzira iz koje kategorije su – a ostale nagrade su po pravilniku BS BIH za premijer ligu BIH ali bez novčni nagrada zbog kratkoče trke državno prvenstvo i Dunavskog Kupa.

Troškovi: Organizator snosi sve troškove organizacije, sudije, nagrade i zajednički ručak za pozvane takmičare i zvanične vođe ekipa samo za one timove koji se uredno prijave do 06.08.2021 god.

Opšte odredbe: Svojim startom takmičari usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost,organizator nesnosi nikakve posledice prema učesnicima karavan i trečim licima, pridržavajući se ovih propozicija i pravila UCI. Organizator zadržava pravo izmjene i dopune propozicija o čemu je dužan blagovremeno obavijestiti učesnike trke. Žalbe i kazne su prema pravilniku BS BiH.

Napomena: Ukoliko se do 07.08.2021.godine ne prijavi dovoljan broj učesnika po kategorijama, zadržavamo pravo ukidanja ili spajanja nekih kategorija.

Trajni link do ovog članka: http://danubecup.org/wp/?p=1756

Leave a Reply