«

»

Odštampajte Post

31.DUNAVSKI KUP 2023–Biciklistički savez BiH ne želi trke za Dunavski kup

Dragi Dunavci,

posle više od tri decenije našeg Dunavskog kupa, manifestacije sporta, biciklizma, druženja, sklapanja novih prijateljstava i ne u poslednjem redu mogućnosti usavršavanja mladih talenata, kako devojčica tako i dečaka mlađih od 17 godina, po prvi put se desilo da jedna nacionalna federacija zabrani održavanje trke.

Noćas u 0.04 h Organizatori Dunavskog vikenda u BiH primili su mejl Biciklističkog saveza BiH kojim se zabranjuje takmičarima BiH da učestvuju na raspisanim trkama 31. Dunavskog kupa 2023 u Tuzli i Bijeljini, a klubovima Organizatorima (Zmaj od Bosne Tuzla i BN Cycling Team Bijeljina) zaprećene su visoke kazne ukoliko održe takmičenja. Isti dopis stigao je u BSS u 11.53 h.

Zabrana je usledila tri dana pre održavanja trka i to neka bude na čast biciklističkom vrhu BiH (očigledno je po vremenu slanja mejla, da se određena osoba iz kancelarije saveza BiH maksimalno trudila da to bude makar 4 dana ali nije uspela u tome!), a Organizacija Dunavski kup od danas ulaže maksimalne napore da pre preostalog Finala 31. ciklusa održi makar još jedno okupljanje. Jedini slobodan termin u kalendaru BSS je 20. avgust. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da ugotovimo joiš jedno trkanje iduće nedelje.

U prilogu je Dopis Biciklističkog saveza BiH o zabrani kao i Kalendar Biciklističkog saveza BiH, a da li su planirane trke u Tuzli i Bijeljini u Kalendaru BiSaBiH za 2023 proverite sami!

Veliki pozdrav!

Tibor Tarjan, direktor Organizacije DUNAVSKI KUP

https://drive.google.com/file/d/1dWB8Fg7DkQrpzbJk8CAzAoUew__EtTJM/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/118U7a86jH-E899jdUpaRhOVp7kVb98in/view?usp=sharing

Trajni link do ovog članka: http://danubecup.org/wp/?p=1919

Leave a Reply